Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πωλούνται και να αγοράζονται...


Συμφωνώ…. και ποιος δεν συμφωνεί άλλωστε; Για να μη πω ότι αγανακτώ κιόλας όταν διαβάζω ένα άρθρο με θέμα το δουλεμπόριο γυναικών, το γνωστό trafficking . Αγανακτώ και εξίσταμαι ... μα είναι δυνατόν στο 21ο αιώνα να πωλούνται άνθρωποι , λέω, πίνοντας στο ζεστό σπιτάκι μου , το ζεστό καφεδάκι μου, καθώς αραγμένη στον καναπεδάκο μου, σερφάρω στο διαδίκτυο διαβάζοντας αυτά τα αίσχη που ακόμη γίνονται στον κόσμο.
Όπως τώρα που διαβάζω στη μηχανή του χρόνου αυτό το άρθρο

Οι «ζωντανές κούκλες» στις βιτρίνες του Άμστερνταμ χορεύουν και ενθουσιάζουν τα πλήθη. Όμως, το μήνυμα στο τέλος της παράστασης παγώνει τα γέλια των ανδρών...
Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/i-zontanes-koukles-stis-vitrines-to…/

…. ναι αυτό είναι το μήνυμα, καλά το έπιασες πορνόγερε που άνοιξες το στόμα και κοιτάς εκστασιασμένος, ενώ σκέφτεσαι να εισέλθεις στο κατάστημα για να ψωνίσεις τα καλούδια που εκτίθενται στη βιτρίνα, είσαι συνυπεύθυνος. Ναι είσαι συνυπεύθυνος, αγοράζεις σεξ πληρώνεις γι΄αυτό έναν δουλέμπορο και ξεσκίζεις μια ψυχή που ονειρευόταν ένα καλύτερο μέλλον . Ναι και συ νεαρέ που χειροκροτείς , είδες ένα καβλωτικό θέαμα το ευχαριστήθηκες , το καταχάρηκες τώρα θα συνεχίσεις ευχαριστημένος τη βόλτα σου και ίσως κάποια στιγμή επιστρέψεις με τους φίλους σου για λίγη διασκέδαση φυσικά με το αζημίωτο και ο δουλέμπορος θα πλουτίζει. Ναι και συ με το κουστούμι συνυπεύθυνος είσαι, νοικιάζεις συνοδούς για να διασκεδάζεις λίγο τη βαρεμάρα σου και ανεβάζεις τη ζήτηση μετατρέποντας το φαινόμενο της εμπορίας γυναικών σε μάστιγα και συ που τραβάς βίντεο το θέαμα, για να το ποστάρεις σαν έξυπνη διαφήμιση πώλησης προϊόντος και συ νοικυρούλα , που δηλώνοντας άγνοια συναινείς σιωπηρά, νιώθοντας περήφανη, όταν ο γιος σου γίνεται άντρας στα χέρια κάποιας πόρνης και βέβαια ούτε που θα σου περάσει ποτέ από το μυαλό να τον συμβουλέψεις ότι ακόμη και αυτή η γυναίκα που πουλάει το κορμί της αξίζει σεβασμό και προσοχή και συ… και συ… και γω που ενώ αγανακτώ βλέποντας αυτό το βίντεο, διαβάζω εφημερίδες που ενώ φιλοξενούν στις σελίδες τους «ροζ αγγελίες » και γίνονται οι αποτελεσματικότεροι προαγωγοί σωματεμπορίας σε άλλες σελίδες τους μάχονται για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξοικειώνοντας έτσι την κοινωνία και νομιμοποιώντας στη συνείδηση των πολιτών την καταναγκαστική πορνεία.
Ναι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, είτε με την αδιαφορία μας και τη σιωπή μας, είτε κάνοντας χρήση των υπηρεσιών , που εδώ συνεργούμε έμπρακτα, είτε τέλος ενοχοποιώντας τις ίδιες τις γυναίκες και μετατρέποντας τες από θύματα σε θύτες , έτσι ώστε εμείς οι "καλοί" να έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας . Είμαστε όλοι μας συνυπεύθυνοι που αφήνουμε αυτό το κύκλωμα του οργανωμένου εγκλήματος να δρα ανενόχλητο
Πάντως μέχρι σήμερα η κυριότερη αιτία της παράνομης διακίνησης ανθρώπων παραμένει η αυξανόμενη οικονομική ανισότητα τόσο μεταξύ των εθνών κρατών όσο και μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Να λοιπόν ποιος είναι ο κύριος ένοχος αυτής της νοσηρής ασχήμιας …… τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο καθένας μας μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου